01/06/2022 01/06/2022 Στον προσκυνηματικό Ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου και στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο, τελέσθηκε Αναστάσιμη αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022. Με την Αναστάσιμη Αγρυπνία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα τελούνται με λαμπρότητα και ιεροπρεπώς οι λατρευτικές εκδηλώσεις, όπως ακριβώς κατά τη νύκτα της...
01 Ιουνίου, 2022 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2022 - 10:05

Η Απόδοση του Πάσχα στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Η Απόδοση του Πάσχα στο Ναύπλιο

Στον προσκυνηματικό Ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου και στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο, τελέσθηκε Αναστάσιμη αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022.

Με την Αναστάσιμη Αγρυπνία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα τελούνται με λαμπρότητα και ιεροπρεπώς οι λατρευτικές εκδηλώσεις, όπως ακριβώς κατά τη νύκτα της Αναστάσεως. Στη λειτουργική γλώσσα της εκκλησίας η Απόδοση του Πάσχα σημαίνει την κατάκλειση (ολοκλήρωση) της εορτής , που διαρκεί συνολικά 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων