20/03/2020 20/03/2020 Σύμφωνος με την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στους Ναούς, είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, σύμφωνα με δηλώσεις τους στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δέκα”. «Με βρίσκει σύμφωνο παρ΄ ότι είναι κάτι που μας πονάει. Είναι πρωτόγνωρο, όμως μπροστά στην υγεία των ανθρώπων νομίζω ότι πολύ σωστά έπραξε η...
20 Μαρτίου, 2020 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2020 - 11:51

“Η απόφαση της Πολιτείας δεν είναι ενέργεια εναντίον της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
“Η απόφαση της Πολιτείας δεν είναι ενέργεια εναντίον της Εκκλησίας”

Σύμφωνος με την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στους Ναούς, είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, σύμφωνα με δηλώσεις τους στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δέκα”.

«Με βρίσκει σύμφωνο παρ΄ ότι είναι κάτι που μας πονάει. Είναι πρωτόγνωρο, όμως μπροστά στην υγεία των ανθρώπων νομίζω ότι πολύ σωστά έπραξε η Πολιτεία. Είναι αλήθεια ότι πάντα η Εκκλησία είναι σκεπτική σε κάποια πράγματα, να μη πω συντηρητική, δεν ξέρω αν είναι σωστή έκφραση. Ίσως να μην είχαμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Η απόφαση της Πολιτείας δεν είναι ενέργεια εναντίον της Εκκλησίας. Το έκανε από ανάγκη. Το πιστεύω ακράδαντα», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

«Μου άρεσε πολύ η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Νομίζω ότι οι περισσότεροι το έχουμε κατανοήσει. Εχουμε ενημερώσει τον κόσμο. Τους τόνισα ότι δεν πρέπει να εκκλησιάζονται οι άνθρωποι. Ο συγχρωτισμός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων. Ακραίες φωνές ηρωισμού πρέπει να απομονωθούν», συνέχισε.

Ο Μητροπολίτης τόνισε πως αυτή η κρίση είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούν και πιο κοντά οι οικογένειες. «Είναι ευκαιρία να δει η οικογένεια τα μέλη της. Οι γονείς με τα παιδιά, να διαβάσουν ένα βιβλίο, να σκεφθούν μερικά πράγματα. Διάβασα ότι η λέξη κρίση στα κινέζικα, μια και μας ήρθε από εκεί ο κορωνοϊός, σημαίνει ευκαιρία. Είναι λοιπόν ευκαιρία να δούμε τους ανθρώπους μας και να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα. Πιστεύω ότι και ο Αρχιεπίσκοπος θα στείλει το δικό του μήνυμα. Ο Μακαριότατος έχει μια σύνεση και θέλει να προσέχει μερικά πράγματα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων