05/05/2022 05/05/2022 Πανηγυρικά τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Δισαρχιερατικός εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε...
05 Μαΐου, 2022 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 18:06

Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Νέα Κίο Αργολίδος

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Νέα Κίο Αργολίδος

Πανηγυρικά τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Δισαρχιερατικός εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της λειτουργίας οι εφημέριοι του ναού της Αγίας Ειρήνης, π. Δημοσθένης και π. Ηλίας Γάτσιος, ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο για την τιμή που έκαναν να παραβρεθούν και να τελέσουν την θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ναό.

Οι κάτοικοι της Κίου, κατά πλειοψηφία, έχουν ρίζες από την Μικρά Ασία. Το χωριό της Αργολίδας, όπου εγκαταστάθηκαν, κτίστηκε από τους προγόνους τους που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Κατά την Ιερά πανήγυρη πλήθος προσκυνητών προσκύνησε την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης.

Μεγάλη τιμή και ευλάβεια αποδίδουν στην Αγία Ειρήνη οι ευλαβείς ενορίτες άλλα και όλοι οι χριστιανοί της γύρω περιοχής.

Ακολούθησε κέρασμα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο προς όλους τους παρευρισκόμενους στην εορτή.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

 

Δείτε ακόμη ΖΩΝΤΑΝΑ στο ope.gr την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στις 19.30.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων