07/11/2021 07/11/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο παρεκκλήσιο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου που είναι αφιερωμένο στη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής και ο εφημέριος του Αγίου Αναστασίου π. Κωνσταντίνος Οικονόμου.  Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε, μεταξύ...
07 Νοεμβρίου, 2021 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2021 - 21:57

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών σε ιστορικό παρεκκλήσι του Ναυπλίου

Διαδώστε:
Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών σε ιστορικό παρεκκλήσι του Ναυπλίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο παρεκκλήσιο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου που είναι αφιερωμένο στη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής και ο εφημέριος του Αγίου Αναστασίου π. Κωνσταντίνος Οικονόμου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός.

Το εκκλησάκι είναι κτισμένο δίπλα στην πρώτη σχολή των Ευελπίδων ,σήμερα στεγάζεται το πολεμικό μουσείο της πόλης, πιθανώς χτίσθηκε εκεί για να εξυπηρετεί τους μαθητές της σχολής.

Η σχολή των Ευελπίδων χτίσθηκε επί εποχής Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων