08/11/2022 08/11/2022 Με λαμπρότητα  η πόλη του Ναυπλίου τίμησε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στις Εργατικές κατοικίες. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, οποίος φέρει και το όνομα του Αγίου Νεκταρίου. Τον Άγιο Νεκτάριο...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 22:24

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα  η πόλη του Ναυπλίου τίμησε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στις Εργατικές κατοικίες.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, οποίος φέρει και το όνομα του Αγίου Νεκταρίου.

Τον Άγιο Νεκτάριο έχει προστάτη του κι ο σύλλογος Θρακών Αργολίδος ”Η Θράκη”, όπου κάθε χρόνο τα μέλη του τιμούν τον Άγιο. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου καθώς και των Ιερών Λειψάνων παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων