20/10/2021 20/10/2021 Η 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεσμό, για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2021 και με ενεργά τα μέτρα προστασίας για τον covid-19,...
20 Οκτωβρίου, 2021 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2021 - 12:49

Η γιορτή του Αγίου Αρτεμίου στην Αργολίδα

Διαδώστε:
Η γιορτή του Αγίου Αρτεμίου στην Αργολίδα

Η 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεσμό, για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2021 και με ενεργά τα μέτρα προστασίας για τον covid-19, ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας. Ακολούθως, έγινε η Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά τη Δοξολογία αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε μικρή δεξίωση στον εξωτερικό χώρο του ναού.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς, οι Δήμαρχοι Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος και Επιδαύρου Τ. Χρόνης, ο νέος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου κ. Κωνσταντακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Γ. Αθανασόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, του Λιμενικού κα.

Την παραμονή της εορτής 19 Οκτωβρίου 2021 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας Ζαχαριά στα Φίχτια Μυκηνών στην Αργολίδα, που τέλεσε ο  π. Ανδρέας Βλαχιώτης.

Στην εκκλησία φυλάσσεται κι η εικόνα του Αγίου Αρτεμίου, την οποία έχει φτιάξει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων