31/08/2020 31/08/2020 Η Νέα Τίρυνθα στον Δήμο Ναυπλιέων Αργολίδας γιορτάζει την θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου με κάθε μεγαλοπρέπεια. Χθες, Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020, κατά την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση, ενώ σήμερα, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας...
31 Αυγούστου, 2020 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2020 - 14:08

Η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στη Νέα Τίρυνθα

Διαδώστε:
Η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στη Νέα Τίρυνθα

Η Νέα Τίρυνθα στον Δήμο Ναυπλιέων Αργολίδας γιορτάζει την θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου με κάθε μεγαλοπρέπεια. Χθες, Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020, κατά την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση, ενώ σήμερα, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

 

Ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής, όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Χρυσόστομο Β’. Σήμερα, ο εφημέριος του ναού, π. Ιωάννης Γκιώνης, ευχαρίστησε τους Ιερείς, καθώς και του πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν την Παναγία Θεοτόκο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων