29/10/2022 29/10/2022 Η Νέα Κίος υποδέχθηκε σήμερα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, στην κεντρική πλατεία Κατριλιώτη, την ιστορική εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διασώθηκε από την Κίο της Μικράς Ασίας τον Αύγουστο του 1922 από το πολεμικό Ναυτικό. Η εικόνα, η οποία αγιογραφήθηκε το 1920 στο Άγιο Όρος, διασώθηκε από άνδρες του αντιτορπιλικού «Πάνθηρ» τον Αύγουστο...
29 Οκτωβρίου, 2022 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2022 - 20:21

Η Νέα Κίος υποδέχεται την εικόνα των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης από την Κίο της Μικράς Ασίας -100 χρόνια από τη διάσωση της

Διαδώστε:
Η Νέα Κίος υποδέχεται την εικόνα των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης από την Κίο της Μικράς Ασίας -100 χρόνια από τη διάσωση της

Η Νέα Κίος υποδέχθηκε σήμερα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, στην κεντρική πλατεία Κατριλιώτη, την ιστορική εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διασώθηκε από την Κίο της Μικράς Ασίας τον Αύγουστο του 1922 από το πολεμικό Ναυτικό.

Η εικόνα, η οποία αγιογραφήθηκε το 1920 στο Άγιο Όρος, διασώθηκε από άνδρες του αντιτορπιλικού «Πάνθηρ» τον Αύγουστο του 1922 και φυλάσσεται μέχρι σήμερα, ως λάφυρο πολέµου, στη Σχολή Ναυτικών ∆οκίµων. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της επιτροπής μνήµης και του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού ναού Θεομάνας στη Νέα Κίο η εικόνα επέστρεψε στην Νέα Κίο Αργολίδας.

Μετά την υποδοχή της ιερής εικόνας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, κλήρου και λαού, έγινε η τοποθέτησή της στο ναό της Θεομάνας και ακολούθησε εσπερινός. Η εικόνα θα παραμείνει στον Ναό της Θεοµάνας μόνιμα,  συμπληρώνοντας τις 4 εικόνες της Παναγίας, που φυλάσσονται στον ίδιο Ναό και προέρχονται από την Κίο της Βιθυνίας.

Οι εφημέριοι του Ιερού ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος και π. Ηλίας Γάτσιος ,ευχαρίστησαν τον πρώην δήμαρχο της Νέας Κίου Γεώργιο Μανινή,καθώς και τον πρώην αντιναύαρχο Π. Λίτσα με καταγωγή από την Αργολίδα, για τις συντονισμένες ενέργειες τους ώστε να βρεθεί και να επιστρέψει η Ιερή εικόνα.

 

Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων