12/12/2020 12/12/2020 Πανηγυρικά τιμάται η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, στον πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου , στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι ακολουθίες τελέστηκαν κεκλεισμένων των θυρών χωρίς πιστούς παρά μόνο με τον εφημέριο και του Ιεροψάλτες. Ο ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα έμελλε να συνδέεται...
12 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2020 - 12:47

Κεκλεισμένων των θυρών η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Κεκλεισμένων των θυρών η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο

Πανηγυρικά τιμάται η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, στον πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου , στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι ακολουθίες τελέστηκαν κεκλεισμένων των θυρών χωρίς πιστούς παρά μόνο με τον εφημέριο και του Ιεροψάλτες.

Ο ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα έμελλε να συνδέεται με το τραγικό γεγονός της Ιστορίας μας, την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος , Ιωάννη Καποδίστρια. Στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ένα κυριακάτικο φθινοπωρινό πρωινό στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 και ενώ η θεία λειτουργία είχε ξεκινήσει και οι πιστοί εντός και εκτός του Ναού ανέμεναν την έλευση του Εθνικού Κυβερνήτη Καποδίστρια.

Όμως ξαφνικοί πυροβολισμοί αναστατώνουν το κλήρο και όσους πιστούς ευρίσκοντο εντός του ναού. Η θεία λειτουργία σταμάτησε και όλοι προσπάθησαν να εξέλθουν από την μικρή θύρα της εκκλησίας προκειμένου να δουν τι συνέβη.

Το θέαμα που αντίκρισαν μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας ήταν συγκλονιστικό. Ο Κυβερνήτης κειτόταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων