28/01/2024 28/01/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Δήμος Ναυπλιέων εορτάζει τη μνήμη του Προστάτη της πόλης του Ναυπλίου Άγίου Αναστασίου. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 με τη μετακομιδή της θαυματουργής εικόνας του Αγίου από τον παλαιό ιστορικό Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, εκεί που μαρτύρησε ο Άγιος Αναστάσιος το 1655 από τους Τούρκους, στον...
28 Ιανουαρίου, 2024 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2024 - 16:33

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί στο Ναύπλιο για τον Πολιούχο Άγιο Αναστάσιο

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι εορτασμοί στο Ναύπλιο για τον Πολιούχο Άγιο Αναστάσιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Δήμος Ναυπλιέων εορτάζει τη μνήμη του Προστάτη της πόλης του Ναυπλίου Άγίου Αναστασίου.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 με τη μετακομιδή της θαυματουργής εικόνας του Αγίου από τον παλαιό ιστορικό Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, εκεί που μαρτύρησε ο Άγιος Αναστάσιος το 1655 από τους Τούρκους, στον νέο Ναό του Αγίου,

Σε μια σεμνή τελετή ο ιερέας του ναού της Παναγίας π. Διονύσιος Ταμπάκης παρέδωσε την Ιερή Εικόνα στον ιερέα του νέου ναού του Αγίου Αναστασίου , π. Κωνσταντίνο Οικονόμου και τον εφημέριο του Αγίου Νεκταρίου Ναυπλίου π. Βασίλειο Γκολέμη.

Η μετακομιδή έγινε τιμητικά με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πυροσβέστες από την ΠΥ Ναυπλίου. Η εικόνα τοποθετήθηκε σε ειδικό κουβούκλιο και τέθηκε προς προσκύνηση και στην συνέχεια εψάλη η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 31ης Ιανουαρίου 2024, παραμονής της εορτής του Αγίου Αναστασίου,θα τελεστεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του Ναυπλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων