04/12/2023 04/12/2023 Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, η οποία τιμάται ιδιαιτέρως στην πόλη του Ναυπλίου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, τελέστηκε στο Ναύπλιο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προέστη ο Αρχιμανδρίτη π. Λεόντιος Ξηνταρόπουλος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 7:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2023 - 8:13

Λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Βαρβάρας στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Βαρβάρας στο Ναύπλιο

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, η οποία τιμάται ιδιαιτέρως στην πόλη του Ναυπλίου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, τελέστηκε στο Ναύπλιο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προέστη ο Αρχιμανδρίτη π. Λεόντιος Ξηνταρόπουλος.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Αγίας στην πόλη του Ναυπλίου προς ευλογία των κατοίκων παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Στις Ιερές ακολουθίες είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Στο ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας ,έργο του Αντωνίου Ραφαήλ Μπαρού, από τις συνδρομές ευλαβών γυναικών της ενορίας που κατά την ιστορία το 1928 έπληξε τη πόλη η θανατηφόρα ασθένεια της πανώλης (πανούκλα), με αποτέλεσμα να πεθάνει πολύς κόσμος , οι κάτοικοι αποφάσισαν να παρακαλέσουν την Αγία Βαρβάρα λιτανεύοντας την εικόνα της σε όλη την πόλη κάνοντας δεήσεις υπέρ υγείας των κατοίκων.

Πράγματι μετά από μερικές ημέρες η επιδημία πέρασε και οι κάτοικοι της πόλης σώθηκαν ,σε ανάμνηση αυτού του μεγάλου θαύματος από τότε μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι εορτάζουν πανηγυρικά την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, που φιλοξενείτε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων