09/02/2023 09/02/2023 Στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθεια προβαίνει η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για στήριξη των πληγέντων από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία. Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει πως από την προσεχή Κυριακή 12 έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, θα συγκεντρωθεί ανθρωπιστικό υλικό το οποίο...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 19:01

Μητρόπολη Αργολίδος: Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία και Συρία

Διαδώστε:
Μητρόπολη Αργολίδος: Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία και Συρία

Στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθεια προβαίνει η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για στήριξη των πληγέντων από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει πως από την προσεχή Κυριακή 12 έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, θα συγκεντρωθεί ανθρωπιστικό υλικό το οποίο θα προωθηθεί στην Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», προκειμένου στη συνέχεια, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές τόσο της Τουρκίας, όσο και της Συρίας. Η συγκέντρωση θα γίνει με ευθύνη και μέριμνα των Εφημερίων των Ενοριών.

Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Αργολίδος

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολουθώντας με βαθύτατη οδύνη και θλίψη τα τεκταινόμενα στις πληγείσες από τους καταστρεπτικότατους σεισμούς δύο Χώρες της Τουρκίας και της Συρίας αποφάσισε, την άμεση συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και την εν συνεχεία αποστολή της, διά του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, προς τις πληγείσες περιοχές, για την
κάλυψη των έκτακτων αναγκών των χιλιάδων σεισμοπλήκτων συνανθρώπων μας.
Έτσι, από την προσεχή Κυριακή 12 έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, θα συγκεντρωθεί και από την Ιερά Μητρόπολή μας το ως κάτωθι ανθρωπιστικό υλικό:
1. Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα)
2. Γάλα μακράς διαρκείας
3. Ζυμαρικά
4. Ρύζι
5. Όσπρια
Μετά την λήξη της παραπάνω χρονικής προθεσμίας (19 Φεβρουαρίου 2023) το ανθρωπιστικό υλικό, θα προωθηθεί στην Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», προκειμένου στη συνέχεια, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές τόσο της Τουρκίας, όσο και της Συρίας. Η συγκέντρωση θα γίνει με ευθύνη και μέριμνα των Εφημερίων των Ενοριών.
Παρακαλούμε όλους με προθυμία να ανταποκριθούν στην προσπάθεια αυτή για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, και να παρακινήσουν στην θεάρεστη αυτή προσπάθεια και άλλους συμπολίτες μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων