22/04/2022 22/04/2022 Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η ακολουθία Όρθρου της Μεγάλης Παρασκευής στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο την Μεγάλη Πέμπτη. Την ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής, ενώ σε όλη την ακολουθία έψαλλε ο μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος. Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ,...
22 Απριλίου, 2022 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 8:12

ΝΑΥΠΛΙΟ: Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος έψαλλε στην Ακολουθία των Παθών

Διαδώστε:
ΝΑΥΠΛΙΟ: Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος έψαλλε στην Ακολουθία των Παθών

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η ακολουθία Όρθρου της Μεγάλης Παρασκευής στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο την Μεγάλη Πέμπτη.

Την ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής, ενώ σε όλη την ακολουθία έψαλλε ο μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος.

Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όπου τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου, και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού. Ονομάζεται Μεγάλη από την ανάμνηση των γεγονότων που διαδραματίζονται καθ’ εκάστη των ημερών αυτής τα οποία και θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τη χριστιανική θρησκεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων