28/01/2021 28/01/2021 Την 1η Φεβρουαρίου 2021 εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Αναστασίου του Ναυπλιέως, πολιούχου του Ναυπλίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος την παραμονή της εορτής, Κυριακή 31η Ιανουαρίου, και ώρα 6:30 μ.μ., στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου, θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής,...
28 Ιανουαρίου, 2021 - 14:09

Ναύπλιο: Πώς θα γιορτάσει τον Πολιούχο του, Αγ. Αναστάσιο

Διαδώστε:
Ναύπλιο: Πώς θα γιορτάσει τον Πολιούχο του, Αγ. Αναστάσιο

Την 1η Φεβρουαρίου 2021 εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Αναστασίου του Ναυπλιέως, πολιούχου του Ναυπλίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος την παραμονή της εορτής, Κυριακή 31η Ιανουαρίου, και ώρα 6:30 μ.μ., στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου, θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στις 6 π.μ., στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Αναστασίου θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί η πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία θα περατωθεί στις 9:00 π.μ. Κατόπιν, στις 9:30 π.μ. θα τελεσθεί δεύτερη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Στις 12:00 θα ψαλλεί η Παράκληση του Αγίου Αναστασίου και στις 6:00 μ.μ ο μεθέορτος Εσπερινός.

Ο Προσκυνηματικός Ιερός Ναός του Αγίου Αναστασίου θα παραμείνει ανοικτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προς διευκόλυνση των πιστών.

Η είσοδος στον Ιερό Ναό, η παραμονή σ’ αυτόν και η προσκύνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων