21/11/2023 21/11/2023 Στις 21 Νοεμβρίου όπου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο φερώνυμος ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας πορτοκαλούσας) Νέας Τίρυνθας. Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 20 Νοεμβρίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε περιφορά της ιεράς εικόνας. Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 21 Νοεμβρίου,...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 12:54

Ο Αργολίδος Νεκτάριος στη Νέα Τίρυνθα για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ο Αργολίδος Νεκτάριος στη Νέα Τίρυνθα για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Στις 21 Νοεμβρίου όπου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο φερώνυμος ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας πορτοκαλούσας) Νέας Τίρυνθας.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 20 Νοεμβρίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε περιφορά της ιεράς εικόνας.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο.

Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ,ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο ,τους Ιερείς καθώς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη εορτή της Παναγίας.

Η κωμόπολη της Νέας Τίρυνθας είναι χτισμένη μέσα στο κάμπο της Αργολίδας όπου κύριο προϊόν παραγωγής είναι τα πορτοκάλια και για αυτό οι κάτοικοι την ονομάζουν και Παναγία η πορτοκαλούσα. Κάθε χρόνο οι κάτοικοι του χωριού φέρνουν στο ναό πορτοκάλια και στολίζουν με αυτά το ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων