24/10/2019 24/10/2019 Στην  παρουσίαση του βιβλίου “Σαιντ Εξυπερύ, ο τελευταίος Ιππότης του Ουρανού” του Γ.Κ. Παπαγεωργίου στην κατάμεστη  Στοά του Βιβλίου, παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο οποίος μίλησε για το τελευταίο πόνημα του κ.Παπαγεωργίου. Για το βιβλίο μίλησαν και ο Διονύσης Σιμόπουλος, η  Όλγα Μεντζαφού και ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς. Για πρώτη φορά εκδίδεται ένα ελληνικό...
24 Οκτωβρίου, 2019 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2019 - 9:41

Ο Μητρ. Αργολίδος μιλά για τον Μικρό Πρίγκιπα

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Αργολίδος μιλά για τον Μικρό Πρίγκιπα

Στην  παρουσίαση του βιβλίου “Σαιντ Εξυπερύ, ο τελευταίος Ιππότης του Ουρανού” του Γ.Κ. Παπαγεωργίου στην κατάμεστη  Στοά του Βιβλίου, παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο οποίος μίλησε για το τελευταίο πόνημα του κ.Παπαγεωργίου. Για το βιβλίο μίλησαν και ο Διονύσης Σιμόπουλος, η  Όλγα Μεντζαφού και ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς.

Για πρώτη φορά εκδίδεται ένα ελληνικό βιβλίο με θέμα την βιογραφία του κόμη Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, που συνοδεύεται από τεκμηριωμένη ανάλυση του πολυδιαβασμένου Μικρού Πρίγκιπα, βασισμένη στην διεθνή βιβλιογραφία από το 1945 μέχρι και σήμερα.

Οι εκδόσεις Επιστροφή παρουσίασαν  το τρίτο βιβλίο του ομότιμου καθηγητή της χειρουργικής Γ. Κ. Παπαγεωργίου με τίτλο Σαιντ Εξυπερύ, ο τελευταίος Ιππότης του ουρανού.

Η γνωριμία με τον ουράνιο επισκέπτη γίνεται μέσα στην απόλυτη μοναξιά και την στέρηση της ερήμου. Η έρημος με την λιτότητα και την γαλήνη της είναι πρόσφορος τόπος για τα μηνύματα των ουρανών. Είναι ο ο φύλακας άγγελος της σιωπής. Στην έρημο έγινε η αναγγελίας ενός άλλου ουράνιο επισκέπτη πριν από δύο χιλιάδες χρόνια με την φωνή του Ιωάννη…. Αυτός ο μυστήριος ανθρωπάκος, μετά από τόσα χρόνια περιπλάνησης και εξορίας στον κόσμο των μεγάλων, τον ξαναφέρνει με την απλότητα του στην ηλικία των έξι ετών και του ζητάει να κάνει αυτό που τότε επιθυμούσε, αλλά οι μεγάλοι του είχαν απαξιώσει τελείως, του ζητάει να ζωγραφίσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων