31/08/2022 31/08/2022 Mε κατάνυξη και με πλήθος πιστών εορτάστηκε φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, η θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Την παραμονή της εορτής Τρίτη 30 Αυγούστου 2022  τελέστηκε  ο πανηγυρικός εσπερινός και  ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας γύρω από το χωριό προς ευλογία των...
31 Αυγούστου, 2022 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 12:33

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας τέλεσε τη θεία λειτουργία στον Ι.Ν Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αργολίδας τέλεσε τη θεία λειτουργία στον Ι.Ν Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα (ΦΩΤΟ)

Mε κατάνυξη και με πλήθος πιστών εορτάστηκε φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, η θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής Τρίτη 30 Αυγούστου 2022  τελέστηκε  ο πανηγυρικός εσπερινός και  ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας γύρω από το χωριό προς ευλογία των κατοίκων.

Ανήμερα της εορτής Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώννης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη ,τους Ιερείς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή της Παναγίας.

Ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β’.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων