24/01/2024 25/01/2024 Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδoς κ. Νεκτάριος το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024 αναφερόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της προς την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην νομοθέτηση γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Λαμβάνοντας αφορμή τη δημιουργία του Υπουργείου...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2024 - 2:07

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδoς κ. Νεκτάριος το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024 αναφερόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της προς την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην νομοθέτηση γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Λαμβάνοντας αφορμή τη δημιουργία του Υπουργείου Οικογένειας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το επίμαχο νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι αντί να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας «το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται είναι αυτό» και έθεσε το ερώτημα: «Αυτό έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία; Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος; Αυτό είναι που μας ξένισε».

Καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Η αδυναμία του κάθε ανθρώπου είναι αδυναμία και είναι σεβαστή. Σας το λέω και ως πνευματικός. Έχω εξομολογήσει πολλά νέα παιδιά που έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις. Ποτέ δεν κατηγόρησα κανένα παιδί. Ξέρω τι πόνο κρύβει μέσα του. Ξέρω πολύ καλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι τι πόνο κρύβουν μέσα τους. Αυτό το λάμβάνει υπόψη της η κάθε Πολιτεία που θέλει να πάρει κάποια μέτρα; Ποιός θα κοιτάξει τη μοναξιά αυτών των ανθρώπων και τον πόνο αυτών των ανθρώπων;»

Δείτε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αργολίδoς κ. Νεκταρίου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων