01/10/2021 01/10/2021 Με ένα νέο βίντεο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μιλά για την μυροβλυσία και την ευωδία των ιερών λειψάνων του Αγίου Πέτρου, πολιούχου της πόλεως του Άργους, που συμβαίνει εδώ και τρεις εβδομάδες.  Ο Σεβασμιώτατος τονίζει ότι το γεγονός δεν φαίνεται παράξενο στον ίδιον και στους κληρικούς της Μητροπόλεώς του, ενώ χαρακτηρίζει την ευωδία...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 14:39

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος για την ευωδία των λειψάνων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος για την ευωδία των λειψάνων

Με ένα νέο βίντεο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μιλά για την μυροβλυσία και την ευωδία των ιερών λειψάνων του Αγίου Πέτρου, πολιούχου της πόλεως του Άργους, που συμβαίνει εδώ και τρεις εβδομάδες. 

Ο Σεβασμιώτατος τονίζει ότι το γεγονός δεν φαίνεται παράξενο στον ίδιον και στους κληρικούς της Μητροπόλεώς του, ενώ χαρακτηρίζει την ευωδία του Αγίου ως ενίσχυση στη ζωή μας. Τέλος, καλεί τους πιστούς να αναρωτηθούν τι θέλει να τους πει ο Άγιος με αυτό, ενώ δίνει και ο ίδιος την εξήγησή του.

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένη ολόκληρη η δήλωσή του:

«Είναι ένα γεγονός που το ζήσαμε όλοι όσοι περάσαμε να προσκυνήσουμε. Είναι εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου που ο Άγιος κάνει έντονη την παρουσία του. Για εμάς δεν είναι κάτι παράξενο. Πολλές φορές τα λείψανα των Αγίων ευωδιάζουν, γιατί έχουν τη χάρη του Θεού επάνω τους, όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και αυτή η χάρη δημιουργεί αυτό το θαυμαστό γεγονός. Μην ξεχνάμε ότι ο Άγιος Πέτρος ονομάζεται σημειοφόρος. Είναι γνωστός για τα θαύματά του (σημείο σημαίνει θαύμα, ένα υπερφυσικό γεγονός). Δεν μας φαίνεται, λοιπόν, παράξενο. Απλώς, θελήσαμε εξ αρχής να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να μην αρχίσουν τα σχόλια. Τώρα βέβαια έχει ήδη διαδοθεί. Δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Ο κόσμος πηγαίνει, ευχαριστεί τον Άγιο… Κι εμείς τον ευχαριστούμε για την παρουσία του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς: είναι μια ενίσχυση στη ζωή μας, στον αγώνα μας και στις αγωνίες μας. Αυτό έχω να πω και θα παρακαλέσω και πάλι να το δούμε με ταπείνωση, με απλότητα και να αναρωτηθούμε τι θέλει ο Άγιος από τη ζωή μας. Κάνει έντονη την παρουσία του, αλλά κάτι θέλει από εμάς.

«Δεν θέλει τίποτα άλλο παρά τη μετάνοιά μας και την επιστροφή μας στον Θεό».

Διαβάστε επίσης: Μυροβλύζουν τα λείψανα του Αγίου Πέτρου, πολιούχου Άργους

Μέρες…αποκρυπτογράφησης!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων