05/05/2023 05/05/2023 Ανήμερα της εορτής της Αγίας Ειρήνης, σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου 2023, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης στην Νέα Κίο Αργολίδος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Μετά το πέρας της λειτουργίας οι εφημέριοι του ναού της Αγίας Ειρήνης, π. Δημοσθένης και π....
05 Μαΐου, 2023 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 14:43

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος στην Αγία Ειρήνη Νέας Κίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος στην Αγία Ειρήνη Νέας Κίου

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Ειρήνης, σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου 2023, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης στην Νέα Κίο Αργολίδος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της λειτουργίας οι εφημέριοι του ναού της Αγίας Ειρήνης, π. Δημοσθένης και π. Ηλίας Γάτσιος, ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη για την τιμή που έκανε να παραβρεθεί και να τελέσει την θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ναό.

Κατά τις ιερές ακολουθίες έψαλλε ο Διευθυντης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος Γρηγόρης Κακούρης.

Οι κάτοικοι της Κίου είναι κατά πλειοψηφία έχουν ρίζες από την Μικρά Ασία και το χωριό που εγκαταστάθηκαν στην Αργολίδα κτίστηκε από τους προγόνους τους που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατά την Ιερά πανήγυρη συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης. Μεγάλη τιμή και ευλάβεια αποδίδουν στην Αγία Ειρήνη οι ευλαβείς ενορίτες άλλα και όλοι οι χριστιανοί της γύρω περιοχής. Ακολούθησε κέρασμα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο προς όλους του παρευρισκόμενους στην εορτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων