03/03/2023 03/03/2023 Στην Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος στον Ιερό Nαό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο στους πιστούς. Ο εφημέριος του Nαού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος...
03 Μαρτίου, 2023 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2023 - 23:31

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου για τους Α’ Χαιρετισμούς (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου για τους Α’ Χαιρετισμούς (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στην Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος στον Ιερό Nαό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο στους πιστούς.

Ο εφημέριος του Nαού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την τιμή που έκανε να χοροστατήσει στους Α’ Χαιρετισμούς προς τη Θεοτόκο στον Ναό της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Στο ψηλότερο μέρος του Ναυπλίου, πάνω από τον ιστορικό συνοικισμό της Πρόνοιας, μεγαλόπρεπο υψώνεται το κτιριακό συγκρότημα της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ», που είναι τόπος προσκυνήματος όλων των κατοίκων της Αργολίδας αλλά και όλων των Ελλήνων. Ορθώνεται σε μία επιβλητική και εντυπωσιακή θέση με μεγάλη αυλή και με θέα σʼ όλη την πόλη του Ναυπλίου και την θάλασσα. Η όλη δομή του Ιερού Ναού και των πλησίον αυτού οικοδομημάτων, μας φανερώνουν πως κάποτε ήταν μικρό μοναστήρι. Ο Ναός, πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή. Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του Νομού Αργολίδας και ο κόσμος κατά χιλιάδες από το πρωί της παραμονής και ανήμερα του Ευαγγελισμού όλη μέρα, τρέχουν και ζητούν από την Παναγία την χάρη της.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων