20/06/2020 20/06/2020 Με παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος οι απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος. Τους μαθητές έκρινε μία πενταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον Διευθυντή της Σχολής, Γρηγόριο Κακούρη, και μέλη τους: Φώτιο Κετσετζή, Άρχοντα Πρωτοψάλτη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και...
20 Ιουνίου, 2020 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 19:52

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στις απολυτήριες εξετάσεις

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στις απολυτήριες εξετάσεις

Με παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος οι απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος.

Τους μαθητές έκρινε μία πενταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον Διευθυντή της Σχολής, Γρηγόριο Κακούρη, και μέλη τους: Φώτιο Κετσετζή, Άρχοντα Πρωτοψάλτη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τους Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής: Γρηγόριο Πετράτο, Χρήστο Ζέρβα και Γεώργιο Κουμπανάκη. Ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παραβρέθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσουλάλης.

 

Οι σπουδαστές δούλεψαν σκληρά δίπλα στους άξιους καθηγητές της Σχολής, τους Δημήτριο Καρκαλάτο, υποδιευθυντή και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου,  Κωνσταντίνο Ρούτουλα, πρωτοψάλτη του Ιερού ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και Ιωάννη Λαμπαδάριο Χαβιαρλή του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου, και οι κόποι τους επιβραβεύτηκαν.

Στις εξετάσεις παραβρέθηκαν και οι γραμματείς της Σχολής, ο Πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.

Για το πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής εξετάστηκαν οι μαθητές Παναγιώτης Καραχάλιος και Γεώργιος Πατούρας, ενώ για το δίπλωμα βυζαντινής μουσικής εξετάστηκαν ο Δημήτριος Κορομπόκης και Γεώργιος Ντεβές.

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Άργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων