14/06/2021 15/06/2021 Στο πλαίσια των εορτασμών για τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Αργολίδα, στον Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου στην περιοχή Λευκάκια Ναυπλίου, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του εσπερινού και της Ιεράς παρακλήσεως στον Άγιο Λουκά από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο και ακολούθησε ομιλία με θέμα: Πίστη και Επιστήμη, παρουσίαση...
14 Ιουνίου, 2021 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2021 - 8:10

Ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος μίλησε στην Αργολίδα για τον Άγιο Λουκά

Διαδώστε:
Ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος μίλησε στην Αργολίδα για τον Άγιο Λουκά

Στο πλαίσια των εορτασμών για τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Αργολίδα, στον Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου στην περιοχή Λευκάκια Ναυπλίου, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του εσπερινού και της Ιεράς παρακλήσεως στον Άγιο Λουκά από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο και ακολούθησε ομιλία με θέμα: Πίστη και Επιστήμη, παρουσίαση νέας σειράς βιβλίων με θέμα τη ζωή πρωτοπόρων γιατρών.

Ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Λουκά του Ευαγγελισμού Θηβών.

Ο ναός του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη, Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Κάτω από τον ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του. Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης. Στις 27 Απριλίου 2014 μπήκε ὁ θεμέλιος λίθος. Ὁ Ναός αποπερατώθηκε την άνοιξη του 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων