03/07/2022 03/07/2022 Στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, οι Απολυτήριες εξετάσεις του Ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, για την απόκτηση Πτυχίου και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απεύθυνε την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος. Την Επιτροπή των Εξετάσεων...
03 Ιουλίου, 2022 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2022 - 12:22

Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Αργολίδος στις απολυτήριες εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως

Διαδώστε:
Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Αργολίδος στις απολυτήριες εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως

Στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, οι Απολυτήριες εξετάσεις του Ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, για την απόκτηση Πτυχίου και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απεύθυνε την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος. Την Επιτροπή των Εξετάσεων αποτελούσαν , οι Μουσικολογιώτατοι κ. καθηγηταί 1) Γρηγόριος Κακούρης, 2) Φώτιος Κετσετζής,3) Γρηγόριος Νταραβάνογλου,4) Βασίλειος Μπίκος, και 5) Γεώργιος Ντόβολος.

Οι σπουδαστές δούλεψαν σκληρά δίπλα στους άξιους καθηγητές της Σχολής ,τους Καρκαλάτο Δημήτριο, υποδιευθυντή και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Ρούτουλα Κωνσταντίνο, πρωτοψάλτη του Ιερού ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και Χαβιαρλή Ιωάννη Λαμπαδάριο του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου

Στις εξετάσεις παραβρέθηκε κι η γραμματεία της Σχολής Πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων