21/09/2023 21/09/2023 Προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγινα, στη χάρη του Αγίου Νεκταρίου, πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος. Το προσκύνημα διοργανώθηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής εφημέριος του καθεδρικού Ιερού ναού Αγίου Πέτρου Άργους, καθώς και 700...
21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2023 - 12:34

Πανενοριακό προσκύνημα στην Αίγινα από τη Μητρόπολη Αργολίδος

Διαδώστε:
Πανενοριακό προσκύνημα στην Αίγινα από τη Μητρόπολη Αργολίδος

Προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγινα, στη χάρη του Αγίου Νεκταρίου, πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος.

Το προσκύνημα διοργανώθηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής εφημέριος του καθεδρικού Ιερού ναού Αγίου Πέτρου Άργους, καθώς και 700 προσκυνητών από Ενορίες της Μητροπόλεως.

Την ξενάγηση  έκανε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος στη Μονή της Αγίας Τριάδος αλλά και στον περικαλλή ναό του Αγίου Νεκταρίου, όπου και ετελέσθη η Ιερά παράκληση του Αγίου.

Η αναχώρηση από το Ναύπλιο έγινε με πλοίο, το πρωί του Σαββάτου από τη Παλαιά Επίδαυρο με προορισμό την Αίγινα.

Ακολούθησε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης, εκεί που φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, και στη συνέχεια εψάλλη Ιερά Παράκληση από ον Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο και όλους τους προσκυνητές στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Κατόπιν οι προσκυνητές  περιηγήθηκαν το νησί  της Αίγινας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων