26/08/2023 26/08/2023 Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίας. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση. Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος, βάσει μαρτυριών καθώς και από τις ημερομηνίες σε κάποιες παλιές...
26 Αυγούστου, 2023 - 11:16

Πανηγυρικός εσπερινός Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο Δρέπανο Αργολίδος (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εσπερινός Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο Δρέπανο Αργολίδος (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίας. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος, βάσει μαρτυριών καθώς και από τις ημερομηνίες σε κάποιες παλιές εικόνες, προ του 1830. Μάλιστα, λέγεται πως υπήρχε εκεί άλλος ναός, μικρός, και οι κάτοικοι της περιοχής τον γκρέμισαν, για να φτιάξουν τον σημερινό μεγαλοπρεπή ναό.

Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Μπαβέλας ευχαρίστησε τους Ιερείς και όλο το κόσμο για την παρουσία τους στην εορτή των Αγίων.
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων πέριξ του χωριού προς ευλογία των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στις 25 και 26 Αυγούστου το πανέμορφο Δρέπανο σε περιμένει στο φημισμένο του πανηγύρι προς τιμήν των πολιούχων αγίων Αδριανού και Ναταλίας. Θρησκευτική κατάνυξη και παραδοσιακό γλέντι «παντρεύονται» με αρμονικό τρόπο στην κεντρική πλατεία του χωριού.

DCIM100MEDIADJI_0911.JPG

Στο γραφικό χωριό Δρέπανο με τις όμορφες παραδοσιακές ταβέρνες του, κάθε χρόνο στις 25 και 26 Αυγούστου οι πολιούχοι του χωριού, Άγιοι Αδριανός και Ναταλία γιορτάζονται με πανηγυρικό τρόπο. Το χωριό σημαιοστολίζεται και φωταγωγείται, καλωσορίζοντας χιλιάδες πιστούς, που έρχονται για προσκύνημα στη μεγάλη εκκλησία των αγίων στην κεντρική πλατεία, με το περίφημο καθολικών επιρροών τέμπλο να κοσμεί το εσωτερικό της.

DCIM100MEDIADJI_0911.JPG

Την παραμονή της γιορτής, μετά τη λιτάνευση της εικόνας, πραγματοποιείται η μεγαλύτερη πανήγυρης του Νομού. Στην κεντρική πλατεία στήνεται ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και άφθονο χορό. Έλα να ζήσεις από κοντά μαζί με χιλιάδες κόσμου το μοναδικό γλέντι. Θα γευτείς ντόπια γουρουνοπούλα με συνοδεία δροσερής μπύρας κι αναψυκτικών. Παράλληλα γύρω απ’ την εκκλησία πάγκοι με παιχνίδια και προϊόντα θα τραβούν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων