05/05/2023 05/05/2023 Πανηγυρικά τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε  εσπερινός από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η περιφορά της Θαυματουργής εικόνας της Αγίας...
05 Μαΐου, 2023 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 8:33

Περιφορά της εικόνας της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο

Διαδώστε:
Περιφορά της εικόνας της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο

Πανηγυρικά τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε  εσπερινός από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η περιφορά της Θαυματουργής εικόνας της Αγίας Ειρήνης της Νέας Κίου σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία των κατοίκων. Στον εορταστικό εσπερινό συμμετείχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδας π. Πέτρος Αθανασόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ, Πρωτοπρεσβυτερος π. Γεώργιος Σελλής. Στο τέλος του εσπερινού οι εφημέριοι του ναού ,πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος και π. Ηλίας Γάτσιος ευχαρίστησαν, τους Ιερείς και τους πιστούς για την παρουσία τους στην μεγάλη εορτή της προσφυγικής κωμόπολης της Νέας Κίου.

Οι κάτοικοι της Κίου κατά πλειοψηφία έχουν ρίζες από την Μικρά Ασία και το χωριό που εγκαταστάθηκαν στην Αργολίδα κτίστηκε από τους προγόνους τους που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Κατά την ιερά πανήγυρη συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης. Μεγάλη τιμή και ευλάβεια αποδίδουν στην Αγία Ειρήνη οι ευλαβείς ενορίτες άλλα και όλοι οι χριστιανοί της γύρω περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων