07/05/2024 09/05/2024 Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια η πόλη του Άργους και ολόκληρη η Αργολίδα τίμησε και εόρτασε τη μνήμη του Προστάτη Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους του θαυματουργού την Τρίτη 7 Μαΐου 2024. Ανήμερα της εορτής του Αγίου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος...
07 Μαΐου, 2024 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2024 - 0:16

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Πολιούχο του Άργους Άγιο Πέτρο

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Πολιούχο του Άργους Άγιο Πέτρο

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια η πόλη του Άργους και ολόκληρη η Αργολίδα τίμησε και εόρτασε τη μνήμη του Προστάτη Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους του θαυματουργού την Τρίτη 7 Μαΐου 2024.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, παραμονή της εορτής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Ακολούθησε περιφορά της Ιερής Εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Πέτρου, με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος παιανίζουσης φιλαρμονικής ορχήστρας, στην πόλη προς ευλογία των κατοίκων.

Κατά τις Ιερές Ακολουθίες έψαλαν ο Φώτιος Κετσετζής και ο Βυζαντινός χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους».

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος και Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε του Μητροπολίτες, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου περίλαμπρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων