29/08/2022 29/08/2022 Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Τοπική Κοινότητα Ήρας του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, στον Βυζαντινό κοιμητηριακό ναό, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη και ανήκει στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Ήρας.  Πάρα πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό το βράδυ της Κυριακής, 28ης...
29 Αυγούστου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 9:34

Στην Ήρα Αργολίδας γιόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Διαδώστε:
Στην Ήρα Αργολίδας γιόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Τοπική Κοινότητα Ήρας του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, στον Βυζαντινό κοιμητηριακό ναό, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη και ανήκει στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Ήρας.

Πάρα πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό το βράδυ της Κυριακής, 28ης Αυγούστου 2022, που τέλεσε ο Ιερομόναχος π. Λεόντιος Ξυνταρόπουλος.

Έψαλλε η βυζαντινή χορωδία του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους με χοράρχη των Ιωάννη Χαβιαρλή.

Στο τέλος του εσπερινού πραγματοποιήθηκε περιφορά της Αγίας Εικόνας στο χωριό προς ευλογία των πιστών μετά από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας, ενώ ο δραστήριος εφημέριος του χωριού Ήρα, π. Θεόδωρος Μποτσώνης, ευχαρίστησε τους Ιερείς και τον κόσμο που παραβρέθηκαν στην εορτή.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού φροντίζει κάθε χρόνο για τη συντήρηση και καθαριότητα του Βυζαντινού μνημείου και την άψογη τέλεση του εορταστικού εσπερινού και θείας λειτουργίας.

Τέμνει κεφαλὴν χεὶρ μιαιφόνος ξίφει,
Τοῦ χεῖρα θέντος εἰς κεφαλὴν Κυρίου.
Εἰκάδι ἀμφ’ ἐνάτῃ Προδρόμου τάμεν αὐχένα χαλκός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων