12/12/2019 12/12/2019 Κάθε χρόνο ο Σύλλογος Διδασκόντων και Διδασκουσών του 1ου Γυμνασίου Άργους και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τιμούν την μνήμη του ευεργέτη της πόλης του Άργους Σπυρίδωνα Μπουσουλόπουλου, ενώ φέτος συμπληρώνονται και τα 80 χρόνια (1939 – 2019) από την ίδρυση του σχολείου. Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, τελέσθηκε αρχιερατικό...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 11:28

Στον Καθεδρικό Ναό Άργους ο Μητροπολίτης Νεκτάριος

Διαδώστε:
Στον Καθεδρικό Ναό Άργους ο Μητροπολίτης Νεκτάριος

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος Διδασκόντων και Διδασκουσών του 1ου Γυμνασίου Άργους και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τιμούν την μνήμη του ευεργέτη της πόλης του Άργους Σπυρίδωνα Μπουσουλόπουλου, ενώ φέτος συμπληρώνονται και τα 80 χρόνια (1939 – 2019) από την ίδρυση του σχολείου.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, τελέσθηκε αρχιερατικό μνημόσυνο για να τιμηθεί η μνήμη του ευεργέτη της πόλης του Άργους Σπυρίδωνα Μπουσουλόπουλου στον καθεδρικό Ι.Ν. Αγίου Πέτρου από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Λίγα λόγια για τον Σπυρίδωνα Μπουσουλόπουλο

Ο δωρητής και ευεργέτης του Άργους Σπυρίδωνας Μπουσουλόπουλος καταγόταν από φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν μπακάλης, αλλά είχε την ατυχία να χάσει τη μικρή του περιουσία, πριν ακόμη ο μικρός Σπύρος τελειώσει το δημοτικό σχολείο. Έτσι, σε ηλικία 11 χρονών, μπήκε υπηρέτης στο μαγαζί του Μακαντούλια, όπου εργάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια. Σε αναζήτηση καλύτερης τύχης ξενιτεύτηκε στην Αμερική και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του στην Ατλάντα, όπου εργαζόταν σε εστιατόριο.

Από μικρός είχε γνωρίσει τη φτώχεια και τη στέρηση και είχε μάθει να είναι φειδωλός. Μακριά από τις ανέσεις και τις απολαύσεις της ζωής, μάζευε με υπομονή τα χρήματά του. Είχε θέσει ως υψηλό στόχο της ζωής του να τα δωρίσει στην ιδιαίτερη του πατρίδα, για να κτιστεί σχολείο.

Έμεινε άγαμος και πεθαίνοντας άφησε 22.200 δολάρια, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή εκείνη, με την εντολή να ανεγερθεί Γυμνάσιο στο Άργος. Το διδακτήριο ήταν έτοιμο και λειτούργησε το 1939. Σήμερα στεγάζεται στο Μπουσουλοπούλειο το 1ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο Άργους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων