20/11/2022 21/11/2023 Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Φρίμη, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο. Η κωμόπολη της Νέας Τίρυνθας είναι χτισμένη μέσα στο κάμπο της...
20 Νοεμβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 0:35

Εισόδια της Θεοτόκου: Αναβίωσε το έθιμο με τα πορτοκάλια στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Διαδώστε:
Εισόδια της Θεοτόκου: Αναβίωσε το έθιμο με τα πορτοκάλια στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Φρίμη, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Η κωμόπολη της Νέας Τίρυνθας είναι χτισμένη μέσα στο κάμπο της Αργολίδας όπου κύριο προϊόν παραγωγής είναι τα πορτοκάλια και για αυτό οι κάτοικοι την ονομάζουν και Παναγία η Πορτοκαλούσα. Κάθε χρόνο οι κάτοικοι του χωριού φέρνουν στο ναό πορτοκάλια και στολίζουν με αυτά το ναό.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου πέριξ του χωριού προς ευλογία των κατοίκων και του τόπου. Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους πολιτικούς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία.

Μετά το πέρας της ιεράς ακολουθίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας πρόσφερε χυμούς και γλυκίσματα έχοντας ως βασικό συστατικό, το κύριο προϊόν της Τίρυνθας, το πορτοκάλι, στα οποία την παρασκευή τους είχε αναλάβει το τμήμα Αρτοποιείας και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας Αργολίδος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου Νέου Ροεινού «Αγία Μαρίνα» (με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κύριο Ιωάννη Μητροβγένη).

Ανήμερα της εορτής 21 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ. θα ψαλλεί η ακολουθία του Όρθρου και θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων