18/04/2020 18/04/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού του Δήμου Ναυπλιέων τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου τη Μεγάλη Παρασκευή από τον εφημέριο του Ναού π. Χρήστου Ιωαννίδη και στη συνέχεια έκαναν περιφορά του επιταφίου στο χωριό κρατώντας τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Ο εφημέριος του μικρού χωριού, περιέφερε μόνος του...
18 Απριλίου, 2020 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2020 - 9:02

Τελέστηκε περιφορά του Επιταφίου στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Τελέστηκε περιφορά του Επιταφίου στο Ναύπλιο

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού του Δήμου Ναυπλιέων τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου τη Μεγάλη Παρασκευή από τον εφημέριο του Ναού π. Χρήστου Ιωαννίδη και στη συνέχεια έκαναν περιφορά του επιταφίου στο χωριό κρατώντας τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο εφημέριος του μικρού χωριού, περιέφερε μόνος του τον Επιτάφιο σε όλους τους δρόμους του χωριού και έτσι έστω και εξ αποστάσεως, από τα μπαλκόνια και τις αυλές τους οι κάτοικοι να δουν τον Επιτάφιο. Οι πιστοί ενορίτες φώναζαν στον Ιερέα Άξιος .

Με αυτόν τον τρόπο ο ιερέας του χωριού μπόρεσε και πραγματοποίησε την περιφορά του επιταφίου τηρώντας εν μέσω πανδημίας το πατροπαράδοτο έθιμο στο χωριό του Νέου Ροεινού, χαρίζοντας έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες στους πιστούς της ενορίας του, στιγμές από τον επιτάφιο θρήνο που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν λόγω των εκτάκτων μέτρων που φέτος δεν επέτρεψαν να ανοίξουν οι εκκλησίες για το Πάσχα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων