20/11/2021 20/11/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται η Θεομητορική εορτή των Εισοδιών της Θεοτόκου στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων.  Την παραμονή της εορτής Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός από τον Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Καραβία, εφημέριο του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Φέτος για δεύτερη χρονιά δεν...
20 Νοεμβρίου, 2021 - 21:50

Την Παναγία Πορτοκαλούσα εόρτασαν στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Διαδώστε:
Την Παναγία Πορτοκαλούσα εόρτασαν στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται η Θεομητορική εορτή των Εισοδιών της Θεοτόκου στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός από τον Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Καραβία, εφημέριο του Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Φέτος για δεύτερη χρονιά δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής Εικόνας της Παναγίας της Πορτοκαλούσας όπως την προσφωνούν οι ντόπιοι, λόγω των μέτρων για την αποφυγή του covid-19.

Η κωμόπολη της Νέας Τίρυνθας είναι χτισμένη μέσα στο κάμπο της Αργολίδας όπου κύριο προϊόν παραγωγής είναι τα πορτοκάλια.

Κάθε χρόνο οι κάτοικοι του χωριού φέρνουν στο ναό πορτοκάλια, μιας και το κύριο προϊόν της περιοχής είναι το πορτοκάλι και στολίζουν το ναό με αυτά.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε τους Ιερείς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων