07/05/2024 09/05/2024 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η πόλη του Άργους εορτάζει τη μνήμη του Προστάτη της Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους του θαυματουργού. Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, παραμονή της εορτής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεόκλητου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας,...
07 Μαΐου, 2024 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2024 - 0:36

Το Άργος εορτάζει τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Πέτρου

Διαδώστε:
Το Άργος εορτάζει τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Πέτρου

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η πόλη του Άργους εορτάζει τη μνήμη του Προστάτη της Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, παραμονή της εορτής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεόκλητου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γεώργιος Διδασκάλου.

Ο Eφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος και Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιος Σελλής ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τις πολιτικές αρχές του τόπου, καθώς κι όλους τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου.

Ακολούθησε περιφορά της Ιερής Εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Πέτρου, με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος παιανίζουσης φιλαρμονικής ορχήστρας, στην πόλη προς ευλογία των κατοίκων.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους του θαυματουργού, θεμελιώθηκε στις 17 Ιουλίου του 1859. Είναι Τρισυπόστατος. Το βόρειο κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο και το νότιο στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων