11/01/2024 11/01/2024 Την 21η Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή εορτάζομε την ανάμνηση της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Πέτρου Επισκόπου Άργους του Θαυματουργού. Την παραμονή της εορτής, 20 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, και ώρα 18:30, θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου ο οποίος θα προσκομίσει Ιερό Λείψανο του Οσίου πατρός...
11 Ιανουαρίου, 2024 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2024 - 11:30

Το Άργος εορτάζει την ανάμνηση της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου

Διαδώστε:
Το Άργος εορτάζει την ανάμνηση της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου

Την 21η Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή εορτάζομε την ανάμνηση της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Πέτρου Επισκόπου Άργους του Θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής, 20 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, και ώρα 18:30, θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου ο οποίος θα προσκομίσει Ιερό Λείψανο του Οσίου πατρός ημών Γεωργίου του Καρσλίδη του εν Δράμα. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο της πλατείας του Αγίου Πέτρου την ίδια ώρα.

Μετά τον Εσπερινό, ο Σύλλογος ΄΄ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ΄΄ θα παρουσιάσει ολιγόλεπτο χορευτικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί ιερά λιτανεία πέριξ του ιερού Ναού.

Των εορταστικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 5.00 θα τελεσθούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της ιεράς παρακλήσεως προς τον Άγιο Πέτρο και στην συνέχεια ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου.

Το εσπέρας της Κυριακής στις 9 το βράδυ θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου ιερά αγρυπνία.

Την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί θα τελεσθεί Ιερό Ευχέλαιο.

Το πρόγραμμα των ακολουθιών θα ευρίσκεται ανηρτημένο εις τους Ιερούς Ναούς της πόλεως Άργους και θα αναμεταδίδεται από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων