03/05/2022 05/05/2022 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η πόλη του Άργους και ολόκληρη η Αργολίδα γιορτάζει και τιμά τον προστάτη Άγιο Πέτρο Επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος κ....
03 Μαΐου, 2022 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 17:22

Το Άργος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό

Διαδώστε:
Το Άργος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η πόλη του Άργους και ολόκληρη η Αργολίδα γιορτάζει και τιμά τον προστάτη Άγιο Πέτρο Επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος κ. Φιλοθέου, καθώς και με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου σε κεντρικές οδούς της πόλης του Άργους παρουσία πλήθος πιστών.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος και Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου περίλαμπρα μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Στους πανηγυρικούς εορτασμούς έψαλε ο κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ, Άρχοντας Μαΐστορας της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας και ο «Βυζαντινός Χορός Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους» υπό την διεύθυνση του Ι. Χαβιαρλή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων