01/03/2022 01/03/2022 Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη  στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος κόμισε προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού λειψάνου του Οσίου στον Καθεδρικό Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, πολιούχο της πόλεως του Άργους, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022.  Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας...
01 Μαρτίου, 2022 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 21:22

Το ιερό λείψανο του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στον Άγιο Πέτρο Άργους

Διαδώστε:
Το ιερό λείψανο του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στον Άγιο Πέτρο Άργους

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη  στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος κόμισε προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού λειψάνου του Οσίου στον Καθεδρικό Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, πολιούχο της πόλεως του Άργους, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022.

Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας για τη ζωή και το έργο του Οσίου Εφραίμ.

Στις 27 Φεβρουαρίου η εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου από το Άγιο Όρος. Φέτος στην Αργολίδα τελέσθηκαν με κάθε λαμπρότητα οι εορτασμοί για τον Όσιο Εφραίμ.

Στο τέλος των ακολουθιών ο εφημέριος του καθεδρικού Ι. Ναού και πρόεδρος του ΙΣΚΕ, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τέλεση του εσπερινού και τη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων στο ναό προς προσκύνηση και ευλογία από τους πιστούς.

Τα Ιερά λείψανα του οσίου θα παραμείνουν στο ναό του Αγίου Πέτρου μέχρι και την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.

Ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης γεννήθηκε το 1912 μ.Χ. στο Αμπελοχώρι Θηβών. Την 14η Σεπτεμβρίου 1933 μ.Χ. ο Εφραίμ  άφησε τον κόσμο ήλθε στην έρημο του Αγίου Όρους στα Κατουνάκια, στο ησυχαστήριο του Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Μετά την δοκιμασία του εκάρη μικρόσχημος μοναχός με το όνομα Λογγίνος. Το 1935 μ.Χ. έγινε μεγαλόσχημος μοναχός από τον Γέροντα του Νικηφόρο και έλαβε το όνομα Εφραίμ. Τον επόμενο χρόνο χειροτονήθηκε Ιερέας. Στις 27 Φεβρουαρίου 1998 μ.Χ. ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης του Αγίου Όρους εκοιμήθη.  Στις 9 Μαρτίου 2020 ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανήγγειλε την επίσημη αγιοκατάταξη του Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων