01/02/2019 01/02/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ναύπλιο τίμησε τον προστάτη του Άγιο Αναστάσιο παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019.  Όπως γράφουν οι argolikeseidisis.gr ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό του Αγίου Αναστασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου και συχγοροστατούντων των Μητροπολιτών...
01 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2019 - 11:30

Το Ναύπλιο τιμά τον Πολιούχο του παρουσία του Πρ. Παυλόπουλου

Διαδώστε:
Το Ναύπλιο τιμά τον Πολιούχο του παρουσία του Πρ. Παυλόπουλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ναύπλιο τίμησε τον προστάτη του Άγιο Αναστάσιο παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019.  Όπως γράφουν οι argolikeseidisis.gr ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό του Αγίου Αναστασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου και συχγοροστατούντων των Μητροπολιτών Θεσαλειωτιδος Τιμόθεου, Άρτης Καλλινίκου και Αργολίδος Νεκταρίου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας Γιάννης Ανδριανός και Γ.Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ.Χειβιδόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρ .Γραμματικόπουλος, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Γαβρήλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι, οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων και πολύς κόσμος.

Aκολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αναστασίου στην πόλη του Ναυπλίου που κατέληξε στον τόπο Μαρτυρίου του έξω από τον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στη αιωνόβια ελιά που η παράδοση θέλει να αφήνει την τελευταία του πνοή από το πλήθος των Τούρκων που τον κατέσφαξαν.Την εικόνα συνόδευε άγημα του ΚΕΜΧ και η Φιλαρμονική του Δήμοy.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τιμά με την παρουσία του τον φετινό εορτασμό, συνοδεία του Μητροπολίτου Αργολίδας Νεκταρίου, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και άλλων επισήμων επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού, που βρίσκεται στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παυλόπουλος Προκόπης θα ξεναγήθηκε στον ναό και στο μουσείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.

Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν Χριστιανός Νεομάρτυρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έζησε στο Ναύπλιο όπου και μαρτύρησε για την Χριστιανική πίστη του, στις 1 Φεβρουαρίου του 1655. Την ίδια ημερομηνία τιμάται κάθε χρόνο η μνήμη του, έπειτα από Βασιλικό Διάταγμα της 14 Νοεμβρίου 1935.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων