15/02/2024 15/02/2024 Με μεγάλη προσέλευση πιστών από την Ενορία του Κιβερίου, αλλά και από τις γύρω περιοχές πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Κιβερίου με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Παπανικολάου. Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024 στις 6:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Νικηφόρο το...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:18

«Το Συναξάρι της Αργυρώς της λεπρής» – Ομιλία από τον Ιεραπόστολο π. Ευάγγελο Παπανικολάου στο Κιβέρι Αργολίδας

Διαδώστε:
«Το Συναξάρι της Αργυρώς της λεπρής» – Ομιλία από τον Ιεραπόστολο π. Ευάγγελο Παπανικολάου στο Κιβέρι Αργολίδας

Με μεγάλη προσέλευση πιστών από την Ενορία του Κιβερίου, αλλά και από τις γύρω περιοχές πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Κιβερίου με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Παπανικολάου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024 στις 6:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση στον Όσιο Νικηφόρο το λεπρό και τέθηκε προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Οσίου.

Στην συνέχεια στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε η ομιλία του π. Ευαγγέλου με θέμα: «Το Συναξάρι της Αργυρώς της λεπρής». Με πολύ γλαφυρότητα και με τον μοναδικό του λόγο ο π. Ευάγγελος παρουσίασε τον βίο της μακαρίας και πολύαθλης Αργυρώς Στεφανάκη από τις διηγήσεις που άκουγε από την ίδια.

Όλοι γνώρισαν μία ιδιαίτερη γυναικεία μορφή που δοκιμάστηκε πολύ στη ζωή της ιδιαίτερα από την ασθένεια της λέπρας, ένα ευωδιαστό κομμάτι του παραδείσου που έζησε με εδραία πίστη στο Θεό, δύναμη και γενναιότητα στη ζωή, στολισμένη και με άλλες πολλές αρετές, με θυσιαστική αγάπη, ιεραποστολικό πνεύμα, με άσκηση και προσευχή, ευαρεστώντας το Θεό και διακονώντας τους πονεμένους και εμπερίστατους ανθρώπους.

Η μακαρία Αργυρώ συνδέθηκε με τον Άγιο Νικηφόρο το λεπρό και τον Άγιο Ευμένιο το Σαριδάκη. Οι άνθρωποι σαν την Αργυρώ αγιάζουν τον τόπο, αγιάζουν τον χρόνο, αφήνουν ευωδία Χριστού στο πέρασμά τους, γίνονται για όλους μας φως και άλας και νοστιμιά της ζωής μας και αφορμή και κίνητρο πνευματικού αγώνα. Και φέρνουν σ’ αυτήν την ταλαίπωρη πραγματικότητά μας, που βογγάει απ’ τις κακίες και την ιδιοτέλεια των ανθρώπων, ένα ευωδιαστό κομμάτι του Παραδείσου!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, αρκετοί ιερείς, και πλήθος κόσμου. Ο Εφημέριος της Ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Πέτρος Αθανασόπουλος ευχαρίστησε στο τέλος της ομιλίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την ευλογία και την άδεια που παραχώρησε ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση καθώς και για την παρουσία του, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Παπανικολάου Θεολόγο, Ιατρό και Ιεραπόστολο που υποβλήθηκε στο κόπο παρά το βαρύ πρόγραμμά του να ανταποκριθεί στην πρόσκληση και να βρεθεί στην Ενορία Κιβερίου ώστε να μιλήσει για την μακαρία Αργυρώ Στεφανάκη, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την όλη διοργάνωση και συνεργασία καθώς και όλο τον κόσμο που προσήλθε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων