20/05/2021 20/05/2021 Τελέσθηκε ο Εσπερινός στο γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, ιερέας της ενορίας Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Το εκκλησάκι ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Η τοπική παράδοση εδώ και έναν αιώνα (από το 1910), θέλει τους οικοδόμους της πόλεως...
20 Μαΐου, 2021 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2021 - 20:27

Χαρμόσυνη καμπάνα για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Διαδώστε:
Χαρμόσυνη καμπάνα για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Τελέσθηκε ο Εσπερινός στο γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, ιερέας της ενορίας Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Το εκκλησάκι ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Η τοπική παράδοση εδώ και έναν αιώνα (από το 1910), θέλει τους οικοδόμους της πόλεως του Ναυπλίου να εορτάζουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία της Καραθώνας. Βάσει κάποιων προφορικών μαρτυρίων ήταν Μετόχι της Ιερής ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τσέλο Ασίνης, στα κελιά φιλοξενούνταν άποροι κληρικοί της Μητροπόλεως Αργολίδας. Εντός της εκκλησιάς υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης θρησκευτικής αξίας που τώρα φυλάσσονται στο εκκλησιαστικό μουσείο του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων