17/09/2022 17/09/2022 Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 εορτή της Αγίας Σοφίας Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος , ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο. Γράφει ο Ευάγγελος Μπουγιώτης Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβει εις διάκονο χειροτονία του Ζαχαρία Τσακίρη του Ιωάννη και της...
17 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2022 - 12:47

Χειροτονία νέου Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 εορτή της Αγίας Σοφίας Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος , ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο.

Γράφει ο Ευάγγελος Μπουγιώτης

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβει εις διάκονο χειροτονία του Ζαχαρία Τσακίρη του Ιωάννη και της Σοφίας, Θεολόγο 27 ετών με καταγωγή από το Κιβέρι Αργολίδας.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Ζαχαρία Τσακίρη που από μικρό παιδί υπηρετεί την εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε, ξεκινώντας τα πρώτα βήματα του από την ενορία του Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι όπου υπηρετούσε ως Ιεροψάλτης μαζί με τον πατέρα του. Κατόπιν μέχρι και την χειροτονία υπηρετούσε ως λαμπαδάριος στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας καλωσόρισε τον νεοχειροτονούμενο στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αργολίδας.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νέου Διακόνου, η σύζυγος του Αγγελική Μάρκου, συγγενείς του και φίλοι του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων