08/04/2023 08/04/2023 Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, εορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, προεξήρχε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό ναό  Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κιβέρι Αργολίδος. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ζαχαρία Τσακίρη. Ο Μητροπολίτης Αργολίδoς καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως...
08 Απριλίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2023 - 15:23

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Νεκτάριο στο Κιβέρι Αργολίδος

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Νεκτάριο στο Κιβέρι Αργολίδος

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, εορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, προεξήρχε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό ναό  Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κιβέρι Αργολίδος. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ζαχαρία Τσακίρη.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδoς καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το νέο Ιερέα και του ευχήθηκε ότι καλύτερο στην νέα Ιερατική ζωή.

Ο νέος Ιερέας είναι Θεολόγος με καταγωγή από το Κιβέρι Αργολίδας ,είναι γιος του Ιωάννη Τσακίρη Ιεροψάλτη  και της Σοφίας Τσακίρη.

Από μικρό παιδί υπηρετεί την εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε, ξεκινώντας τα πρώτα βήματα του από την ενορία του Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι όπου υπηρετούσε ως Ιεροψάλτης μαζί με τον πατέρα του. Κατόπιν  διορίστηκε  ως λαμπαδάριος στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, βλέποντας την αγάπη που είχε για να υπηρετήσει την εκκλησία τον ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του.

Ευχές στο νέο Ιερέα απηύθυνε ο εφημέριος του ναού της Παναγίας Κιβερίου και  Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αθανασόπουλος .

Ο νέος πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου στο ορεινό χωριό της Αργολίδας Μαλαντρένι.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νεοχειροτονηθέντα η σύζυγος του Αγγελική Μάρκου, συγγενείς του και φίλοι.

Την τελετή χειροτονίας παρακολούθησαν επίσης μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ και υπ. Δήμαρχος Άργους Μυκηνων Γ. Μαλτέζος, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Κρίγγος, οι υπ. βουλευτές Αργολίδας της Ν.Δ. Γ. Δωροβίνης, Σ. Τάνταρου Κρίγγου και Ε. Παναγιωτοπούλου, ο υπ, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα Γ. Γαβρήλος κα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων