20/12/2022 20/12/2022 Ο Δήμος Ναυπλιέων και η Μητρόπολη Αργολίδας διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο: “Χριστούγεννα στη Σμύρνη” στο πλαίσιο εορτασμού των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και του Αγίου Δωδεκαημέρου. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 20222, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ναυπλίου στην Πρόνοια Ναυπλίου παραβρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
20 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2022 - 12:27

“Χριστούγεννα στη Σμύρνη”: Εκδήλωση με τη Ναταλία Δραγούμη στο Ναύπλιο (VIDEO)

Διαδώστε:
“Χριστούγεννα στη Σμύρνη”: Εκδήλωση με τη Ναταλία Δραγούμη στο Ναύπλιο (VIDEO)

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η Μητρόπολη Αργολίδας διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο: “Χριστούγεννα στη Σμύρνη” στο πλαίσιο εορτασμού των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 20222, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ναυπλίου στην Πρόνοια Ναυπλίου παραβρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων.

Η μουσική παράσταση περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικους ύμνους καθώς και κάλαντα – παινέματα, σκοπούς και τραγούδια από διάφορα μέρη του ελληνισμού. Παράλληλα ακούστηκαν επιλεγμένα κείμενα, πεζά και έμμετρα, μέσα από τα οποία θα μεταφερθούμε στα ήθη και έθιμα όπως αυτά πραγματοποιούνταν στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την ερμηνεία της εκδήλωσης είχαν ο Γρηγόρης Κακούρης και ο Γιώργος Ντόβολος και την απαγγελία των κειμένων είχε η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη. Την ενορχήστρωση της εκδήλωσης είχε ο Γιώργος Κωτσίνης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας υπό τη διεύθυνση του υποδιευθυντή της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος και προέδρου του συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος , Δημήτρης Καρκαλάτος.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου με διδασκαλία την κα Θεώνη Κοτσιοπούλου.

Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της όλης εκδήλωσης είχε ο Γεώργιος Ντόβολος.

VIDEO: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων