21/03/2020 21/03/2020 Την Ακολουθία της Γ΄Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, χωρίς την παρουσία πιστών, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. Η ακολουθία των Χαιρετισμών μεταδόθηκε απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως μας σύμφωνα με το...
21 Μαρτίου, 2020 - 15:06

“Απαντάμε με πάνδημη παγκόσμια προσευχή”

Διαδώστε:
“Απαντάμε με πάνδημη παγκόσμια προσευχή”

Την Ακολουθία της Γ΄Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, χωρίς την παρουσία πιστών, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

Η ακολουθία των Χαιρετισμών μεταδόθηκε απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως μας σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΚΥΑ 2867/Υ1 περί «τέλεσης λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στο μήνυμά του: «Οι ορθόδοξοι χριστιανοί, ο χριστιανικός κόσμος και όλες η θρησκείες απαντάμε στην πανδημία του κορωνοϊού με πάνδημη παγκόσμια προσευχή». Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας ευχήθηκε καλή δύναμη για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε.

Αναφέρθηκε στα σοφά λόγια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου ο οποίος τόνισε: «Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη, αλλά οι πιστοί, δεν είναι  ο Χριστός, αλλά οι Χριστιανοί μας, δεν είναι ο Θεάνθρωπος, αλλά εμείς οι άνθρωποι» Υπογράμμισε επίσης την υποχρέωση που έχουμε όλοι να συμμορφωνόμαστε στους κανόνες υγιεινής και να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης και τις εντολές των ειδικών, μετατρέποντας παράλληλα τα σπίτια μας σε κατ’ οίκον εκκλησιές τις δύσκολες αυτές ημέρες που διέρχεται η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων