03/10/2021 03/10/2021 Μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, που δεν άφησε αλώβητους ούτε τους ιερούς ναούς σε συγκεκριμένα χωριά, ο ιερέας της Αγίας Τριάδος Σγουροκεφαλίου, που κρίθηκε ακατάλληλη από την 2η μέρα των σεισμικών δονήσεων, έπειτα από επικοινωνία με τον Δήμο ανακοίνωσε ότι θα τελεί τις Ιερές Ακολουθίες στο Πνευματικό Κέντρο.  «Δυστυχώς μετά...
03 Οκτωβρίου, 2021 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2021 - 11:35

Στο αλώβητο Πνευματικό Κέντρο οι Ακολουθίες μέχρι νεωτέρας

Διαδώστε:
Στο αλώβητο Πνευματικό Κέντρο οι Ακολουθίες μέχρι νεωτέρας

Μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, που δεν άφησε αλώβητους ούτε τους ιερούς ναούς σε συγκεκριμένα χωριά, ο ιερέας της Αγίας Τριάδος Σγουροκεφαλίου, που κρίθηκε ακατάλληλη από την 2η μέρα των σεισμικών δονήσεων, έπειτα από επικοινωνία με τον Δήμο ανακοίνωσε ότι θα τελεί τις Ιερές Ακολουθίες στο Πνευματικό Κέντρο. 

«Δυστυχώς μετά και την σημερινή 2η ημέρα των σεισμικών δονήσεων προέκυψαν προβλήματα με εκτεταγμένες ρωγμές στα κτίρια των Ναών, αλλά και θέματα στατικότητας των παλαιών πέτρινων κωδωνοστασίων τόσο του ενοριακού Ναού Της Αγίας Τριάδος όσο και του κοιμητηριακού Ναού της Αγίας Μαρίνης. Έχουμε επικοινωνήσει με τον Δήμο και τον αντιδήμαρχο κ. Καλαιτζάκη και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και αναμονή για να γίνει έλεγχος των δυο Ιερών Ναών απο κλιμάκιο ειδικών.
Μέχρι νεωτέρας και σε περίπτωση που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Ενοριακός μας Ναός της Αγίας Τριάδος, οι Ιερές Ακολουθίες και η Θ. Λειτουργία θα τελούνται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, η οποία είναι αλώβητη και θα διασκευασθεί κατάλληλα, ώστε να μας εξυπηρετήσει μέχρι να σταματήσουν οι μετασεισμοί και να μπορέσουμε να βρούμε τρόπους και πόρους για να επισκευάσουμε τους Ναούς μας.

Με αγάπη Χριστού,
Εύχομαι και προσεύχομαι να είστε όλοι ασφαλείς», αναφέρει ο π. Γεώργιος Μ. Μπαλτζάκης.

Αν και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο της ισχυρότατης δόνησης, ο ναός της Αγίας Τριάδος, που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο, υπέστη ζημιές, καθώς ο δεύτερος μετασεισμός δημιούργησε αρκετές ρωγμές στο κτίριο. Μετά τον σχετικό έλεγχο η εκκλησία χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη για χρήση, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα λειτουργεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων