09/04/2024 10/04/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως 7ης Απριλίου 2024 ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ. Ανδρέου, με την παρουσία του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς και πολλών πιστών. Στον Εσπερινό παρέστη και...
09 Απριλίου, 2024 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 1:08

Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία του Καθηγητή Βασιλείου Τσίγκου στο Αρκαλοχώρι Κρήτης

Διαδώστε:
Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία του Καθηγητή Βασιλείου Τσίγκου στο Αρκαλοχώρι Κρήτης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως 7ης Απριλίου 2024 ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ. Ανδρέου, με την παρουσία του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς και πολλών πιστών.


Στον Εσπερινό παρέστη και ομίλησε, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, ο Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ κ. Βασίλειος Τσίγκος.

Το θέμα της ομιλίας του ήταν «Η φανέρωση του ανθρώπου στον Σταυρό και στην Ανάσταση Του Χριστού.»

Στο τέλος της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ευχαρίστησε εγκαρδίως τον ομιλητή για την παρουσία του και τον εποικοδομητικό λόγο του και ευχήθηκε να διέλθουμε το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής έως το Άγιον Πάσχα με μετάνοια και ταπείνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων