06/07/2022 07/07/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022  στον Αχεντριά, όπου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Σιναΐτη Ιερομονάχου π. Ευμενίου Λυκάκη, ο οποίος κατά διαστήματα εξυπηρετούσε τη Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας. Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον τόπο γεννήσεως του στον Αχεντριά,...
06 Ιουλίου, 2022 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 0:14

Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Σιναΐτη Ιερομονάχου Ευμενίου Λυκάκη

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Σιναΐτη Ιερομονάχου Ευμενίου Λυκάκη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022  στον Αχεντριά, όπου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Σιναΐτη Ιερομονάχου π. Ευμενίου Λυκάκη, ο οποίος κατά διαστήματα εξυπηρετούσε τη Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον τόπο γεννήσεως του στον Αχεντριά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως, αλλά και από άλλα μέρη της Κρήτης: του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βροντησίου Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεου, του Πανοσ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκη και του Πανοσ. Αρχιμ. Ιερόθεου Δασκαλάκη.

Ο Σεβασμιώτατος στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο μυστήριο του θανάτου, τονίζοντας τον ατελεύτητο επίγειο αγώνα όλων των Χριστιανών, για την αντιμετώπιση, με τη χάρη του Θεού των προβλημάτων, μικρών και μεγάλων, που δημιουργούνται, όταν εξαιτίας των πράξεων μας, μας εγκαταλείπει ο Παράκλητος. Γι’ αυτό τόνισε ο Σεβασμιώτατος καλούμεθα να συγχωρούμε και να υπερβαίνουμε νέους και παλαιούς πειρασμούς, που ο Χριστός γνωρίζει καλύτερα από εμάς γιατί τους παραχωρεί.

Τέλος, ευχήθηκε ο Άγιος Ευμένιος της Εθιάς με τον Άγιο Νικήτα των Αστερουσίων, να συναντήσουν την ψυχή του μακαριστού Ιερομόναχου Ευμενίου, να την συνοδεύσουν και να την οδηγήσουν στην αγκαλιά του Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων