05/07/2021 05/07/2021 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, στο Αρκαλοχώρι. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο οποίος ήγαγε τα Ονομαστήριά του,  συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ....
05 Ιουλίου, 2021 - 13:11
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2021 - 12:57

Εόρτασε τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Εόρτασε τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, στο Αρκαλοχώρι.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο οποίος ήγαγε τα Ονομαστήριά του,  συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου.

Προ της απολύσεως της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας εκφώνησε πανηγυρική ομιλία αναφερόμενος στη βιωτή του Αγίου Ανδρέα και ευχαριστώντας εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους Αρχιερείς και όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχόμενος στον ευσεβή λαό χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Εκ μέρους των αρχιερέων μίλησε ο Σεβ. κ. Κύριλλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία, ευχήθηκε ο Άγιος Ανδρέας να περιφρουρεί υπό την σκέπη και την προστασία του τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, αλλά και όλο τον κόσμο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστευσάντων μαθητών των σχολείων του Αρκαλοχωρίου για το σχολικό έτος 2020-2021, από την Ιερά Μητρόπολή μας.

Στους εορτασμούς του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόδωρος Μεϊμάρης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης , Πανοσιολ. Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιρδάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, Πανοσιολ Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Μπατσάκης, Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Απόστολος Μπουρνέλης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Α.Π και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας κα Ιφιγένεια Μπουτιέρου, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Σκουλάς, ο κ. Βασίλειος Βασιλειάδης, Ταξίαρχος ΣΕΑΠ, εκπρόσωποι της 133 Σ.Μ. Καστελλίου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων