26/12/2022 26/12/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου. Στη Χριστουγεννίατικη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος,...
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2022 - 17:48

Εορτή της Γέννησης του Χριστού στον Μητροπολιτικό Ναό Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Εορτή της Γέννησης του Χριστού στον Μητροπολιτικό Ναό Αρκαλοχωρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.

Στη Χριστουγεννίατικη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νήφων Βασιλάκης, ο Προϊστάμενος του Ναού και αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Προ της απολύσεως ανεγνώσθη από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νήφων, το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ανδρέα.

Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανόλης Φραγκάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Παύλος Μπαριτάκης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τοποθετήθηκε η εικόνα του Αγίου Ευμενίου σε προσκυνητάρι του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων