16/08/2022 16/08/2022 Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε σε όλες τις ενορίες και στους πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στην Αγία Μονή Βιάννου, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιωμένος από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ζαχαρία Δορούκα και τον...
16 Αυγούστου, 2022 - 17:31

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Μονή Βιάννου

Διαδώστε:
Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Μονή Βιάννου

Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε σε όλες τις ενορίες και στους πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στην Αγία Μονή Βιάννου, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιωμένος από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ζαχαρία Δορούκα και τον Αρχιδιάκονο Μαρίνο Δασκαλάκη, ενώ το ψαλτήριο διακόνησε ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας και ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα σε όλους, ιδιαιτέρως δε σε όσους και όσες εορτάζουν.

Ακόμη, τελέσθηκε τρισάγιο στον μακαριστό Μητροπολίτη Ρεθύμνης κυρό Άνθιμο που σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια εκοιμήθη. Παρόντες στην πανήγυρη μεταξύ άλλων ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης και ο πρώην Βουλευτής κ. Μανόλης Στρατάκης καθώς και πλήθος πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων